Oldalak

2018. február 9., péntek

A legboldogabb nép titka- Hygge, a dán életérzés| LifeStyle-Art

A hidegebb évszakok beköszöntével, a nappalok megrövidülnek, sokkal kevesebb természetes fényhez jutunk. Többször érezzük magunk levertnek, hajlamosabbak vagyunk a depresszióra. Dániában azonban, sokkal zordabb körülmények uralkodnak egész évben, mégis ők a Föld legboldogabb nemzete. Vajon mi lehet a titkuk? Egyszerű. A hygge (hüge). Pontosan mi is az a hyge?





Ezt a kifejezést nem lehet lefordítani, és nagyon nem is kell értelmezni, inkább csak érezni. A hygge lehet egy állapot, egy olyan életstílus, ami magába foglal minden egyszerű, hétköznapi dolgot, amiben az ember örömét lelheti. Meghitt gyertya fényes hangulat, otthon, együttlét, finom ízek, illatok. Talán ezekkel a szavakkal lehet legjobban körül írni a hygge  életérzést.

Lényegében a titok csupán annyi, hogy mindenben meglátják a jót, tudnak örülni az apró dolgoknak is. Az otthon melegének, egy puha takarónak vagy a természetnek. Náluk minden egyes étkezés egy ünnep. Szépen megterítenek, kiélveznek minden egyes falatot és tisztelik az ételt. Nagyon szeretik a társaságot, igyekszenek jó kapcsolatokat ápolni egymással. Hisznek  a közösség boldogító erejében, és abban, hogy együtt sokkal könnyebb átélni a hosszú hideg telet.

Egyszerűnek hangzik, igaz? És az is. Minden csak rajtunk múlik,hogy mennyire akarunk boldogok lenni, és miként éljük meg a hétköznapokat.


Köszönöm, hogy itt voltál! Remélem hasznosnak találtad ezt a bejegyzést! Ha még több érdekességet szeretnél megtudni erről az életérzésről, akkor bátran ajánlom,Meik Wiking: Hygge - A dán életérzés, amely boldoggá tesz című könyvét. Várlak vissza legközelebb is! Legyen szép napod!
Üdv: Adrienn



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése