Oldalak

2016. december 7., szerda

A legismertebb karácsonyi karakterek


Advent tizenegyedik napja: Kik a  karácsony legismertebb karakterei? Beszélgessünk róluk!


Amikor a karácsonyról beszélünk, a legelső alak, aki eszünkbe jut az vagy a Mikulás, vagy a Jézuska. Az idő teltével azonban, mára már számos olyan karakter alakult ki, akik jelenléte szorosan összefonódott a karácsonnyal. A legtöbbjük egy mese, vagy egy film által lett ismert. Tudjátok ki az a Rudolf ? Ismeritek Fagy Jancsit (Dér Jankót)? Ha nem, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy a témára, akkor olvasd el az alábbi cikket, amiben  néhány az ünnephez kötődő  figurát fogok bemutatni nektek!


Rudolf a piros orrú rénszarvas


A Télapó szánját húzó rénszarvasok közül, talán Rudolf a leghíresebb. Története szerint, a kis szarvasborjú piros orral született, ami miatt társai gyakran csúfolták és kinevették. Később mégis hős lesz. Nagy vihar kerekedik, és csak ő képes vezetni a Mikulás szánhúzóit, mivel világító piros orra messzire elvilágít. Az  eredeti történetet írta, és illusztrálta Montgomery Ward. Ha kíváncsi vagy Rudolf meséjére, akkor kattints ide! És, hogy még jobban karácsonyi hangulatba kerülj, hallgasd meg azt a dalt, amelyet Rudolf története ihletett itt!


Forrás:http://yorktownsentry.com/2702/sports/athlete-of-the-month-rudolph-the-red-nosed-reindeer/



Frosty a hóember


A karácsonyi dekorációk között gyakran láthatunk hóembereket is. A  legismertebb közülük, Frosty (Fagyoska). A jószívű hóember ihlette az alábbi dal szerzőjét, amit meghallgattattok, ha ide kattintotok! Film, valamint képeskönyv is született történetéről, ami  röviden így szól. Az iskolában a gyermekek egy hóembert építenek, majd a fejére egy "mágikus kalapot" tesznek. Legnagyobb meglepetésükre, a hóember életre kel. Ha kíváncsi vagy a történet folytatására, megnézheted itt.

Forrás: http://www.playbuzz.com/brandyb12/do-you-know-all-the-lyrics-to-frosty-the-snowman


Fagy Jancsi / Dér Jankó


Talán róla nem a karácsony ugrik be mindenkinek elöszőr, hanem a tél és a hideg. Külföldön, gyakran nevezik öreg télnek is, lényegében ő személyesíti meg a telet. Úgy írhatnánk le őt, mint egy pajkos természet feletti lényt, aki felelős a fagyos és zord időjárásért. Együtt fut és repül a hideg széllel, nyomot hagyva maga után,  gyakran jégvirág formájában az ablak üvegeken. Azt is szokták mondani, hogy jobban teszed ha rendesen felöltözöl, mert megcsípi az orrod. A Fagy Jancsi című mesét, angol szinkronnal megtalálhatod az interneten, de ajánlom az Öt legenda című animációs filmet, ami az én egyik legnagyobb kedvencem.

Forrás: http://bpoetry.deviantart.com/favourites/52995246/JACK-FROST


A Télapó manói/ segítői


Gyakori karakterei a karácsonyi időszaknak. Ha a Mikulásra gondolunk, talán mellette ők jutnak eszünkbe először. Ők azok az apró termetű lények, akik egész évben játékokat gyártanak a gyerekeknek, és segítik a nagyszakállút mindenbe. Ebben az időszakban, gyakran ihlet meg az ő figurájuk minket a díszítésben.

Forrás: https://www.vectorstock.com/royalty-free-vector/christmas-elf-gift-vector-34607


Nekem még eszembe jutnak olyan filmes karakterek, mint a grincs, vagy Ebenzer Scrooge a Karácsonyi énekből. Neked kik jutnak még eszedbe? Milyen figurák inspirálnak dekoráció készítésben?
Köszönöm ma is a figyelmed!
Adrienn 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése