Oldalak

2017. szeptember 1., péntek

Szeptember 1. Becsöngettek!


Szeptember elseje a juhászok, a kondások és a szőlőpásztorok munkába állásának, valamint az év 244. napja. Ettől az évtől pedig hivatalosan is, a Magyar Felsőoktatás Napja, hiszen a Pécsi Tudományegyetem ma ünnepli alapításának 650 éves évfordulóját. A legtöbb embernek azonban az iskola kezdete jut eszébe erről a napról. Valószínűleg most már mindenhol becsöngettek, a diákok pedig az első óra kezdetét várják.

Mindenkinek van emléke az  iskoláról. Lehetnek jók vagy akár rosszak. Van olyan aki szívesen emlékezik rá vissza, van aki nem. Olyan diák is akad, aki már nem győzte várni, hogy elkezdődjön, és biztos vagyok benne van olyan is, aki hányingerrel kelt fel és megvan róla győződve, hogy valami hiba történt és csak a naptár téved. A lényeg, hogy mindannyian őrzünk emlékeket az intézményről. De vajon mi minden változik meg ettől a naptól, egészen addig, ameddig újra el nem jön a vakáció?


Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/350154939765468561/


1. Az anyukák korábban kelnek

Emlékszem én is, anyukám mindig korábban felkelt, hogy gondosan elkészítse az az napi uzsonnát és minden gördülékenyebben mennyen. Az anyukák már csak ilyenek.

2. A közlekedési viszonyok

Nagyon magyaráznom sem kell. Az autósoknak előbb kell elindulniuk, hogy letegyék a gyerekeket és időben beérjenek a munkahelyükre. A nap reggeli szakaszában megnő a közlekedők száma. A tömegközlekedést választók esetében sem rózsásabb a helyzet. Vasárnap és hétfőn reggel a kollégiumokba tartókkal együtt, a buszokra épp, hogy csak felférünk. Velem már az is előfordult, hogy nem fértem föl és nem értem időbe oda, ahova menni szerettem volna. Mégis azt tanácsolom, ne idegeskedjünk, maradjunk nyugodtak és legyünk okosak. Figyeljünk oda a gyalog és kerékpárral közlekedő gyerekekre is. Persze mondanom sem kell, hogy a zebránál engedjük át a gyalogosokat és legyünk körültekintőbbek az iskolák közelében.

3.Kiürülnek napközben a játszóterek

Napközben nem látsz annyi gyermeket a játszótereken, a parkokban mint nyáron. A délelőtti órákban ilyenkor néha olyan érzésem van, mintha eltűnne az élet.

4.Az ovisból iskolás lesz

Vannak akik életében a mai nap egy óriási fordulat. Néhány picur ma lépi át először az iskola kapuit és tapasztalja meg milyen a diák élet. Egyértelműen a legnagyobb változás a mai napon az ő életükbe köszönt be. Persze vannak olyanok is, akik új sulit kezdenek, középiskolába, egyetemre mennek. Nekik is csak azt tudom tanácsolni, hogy ne idegeskedjenek és próbálják meg élvezni a diák élet adta előnyöket.


Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/451908143842129394/


Milyen élményeitek vannak az iskoláról és az iskola kezdéssel kapcsolatban? Vártátok már? 
Sikeres tanévet és szép eredményeket kívánok minden iskolásnak!
Legyen szép a napotok!
Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése