Oldalak

2017. október 13., péntek

Túrázz!

Az év bármely napja alkalmas egy jó kis túrára, hiszen minden évszaknak megvan a maga különlegessége, varázsa. Véleményem szerint mégis az őszi időszak a legmegfelelőbb, ezen tevékenység végzéséhez. Ilyenkor a fák megannyi színben pompáznak, az erdők gyönyörűek. Nincs túl meleg, de még nagyon hideg sincs. Évezd te is az őszi napsütést, a testmozgást, a természet szépségét, a fa levelek ropogását a talpad alatt, a friss levegőt, a hangulatot és a pillanatot. Irány a szabad és túrázzunk egy jót!

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/555983516481643834/


Miért jó túrázni?

Azon kívül, hogy számtalan az egészségre jótékony hatása van és a napi mozgás szükségleted is letudhatod, akár felejthetetlen élményeket is szerezhetsz. Remek sport, nem kell hozzá semmilyen képzettség, speciális eszköz, egyszerű, bárki képes rá. Te választhatod ki hova mész, és te tudod  mennyit bírsz. Bármikor megállhatsz, hogy csodáld a természet szépségeit. Kellőképpen kikapcsol, tökéletes program az aktív pihenésre vágyóknak. Jó érzés egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból és a friss levegőn, a szabadban tölteni egy kis időt.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/328481366553508442/


 Hova menjünk?

Nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő túra helyszínt. Magyarországon is számtalan, szebbnél szebb táj várja, hogy felfedezd. Nekem ilyenkor mindig eszembe jutnak az őszi osztálykirándulások, akadályversenyek, teljesítménytúrák. Általában ebben az évszakban, a Mátra hegyeit látogattuk meg a leggyakrabban, és mivel kellemes emlékeket idéz bennem, ezért nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, hogy látogasson el az ország legmagasabb hegységébe. Javaslom, hogy nézz szét közvetlen környezetedben is. Látogass el a helyi erdőbe, sétálj egyet a közeli réten vagy a kis patak partján. Fedezz fel, légy nyitott! Lehet, hogy valami olyat fogsz észrevenni, amit eddig még nem. 

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/Ado5_YeanYnzpLmdEtl3yCqFl_X2dWZQ9zSDqROsPJTegFd4jIePkNM/


Ne legyenek kifogások!

Lehet, hogy a szívesen túráznál, de a közvetlen környezetedben nincs olyan személy, akit ez érdekelne, és te sem szeretnél egyedül menni. Csatlakozz egy túraklubhoz! Számtalan problémára nyújthat megoldást. Olyan emberekkel találkozhatsz, akik szeretnek túrázni és motiválhatnak is. Ha nem vagy jó a tájékozódásban vagy egyszerűen  nem tudod hova menj, itt erre is találhatsz megoldást. A  lényeg, ha igazán szeretnél valamit, akkor tedd meg és ne legyenek kifogások! 



Remélem, hogy tetszett ez a téma és kedvet kaptatok  egy kis kiránduláshoz. Neked van olyan hely, ami közel áll a szívedhez? Ha leírod kedvenc túra útvonalad, azt szívesen elolvasom. Legyen szép ma is a napotok és jó túrázást!
Üdv: Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése