Oldalak

2017. szeptember 3., vasárnap

Egészségesen az iskolába. Tippek az egészséges uzsonnás doboz összeállításához (nem csak diákoknak)


Minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke egészséges, boldog, energikus legyen és persze normálisan étkezzen. Sokszor lehetetlen feladatnak tűnik ara figyelni, hogy mit és mennyit eszik a gyerkőc, de fiatal korban különösen fontos, hogy változatosan táplálkozzanak. Tudom a legtöbb szülő nagyon elfoglalt. Ott a munka, az egyéb teendők a ház körül  és még sok minden más. Ezért szeretnék néhány hasznos tippel szolgálin, hogyan tudjuk egészségesebbé és változatosabbá, valamint vonzóbbá tenni a becsomagolt uzsonnát, persze nem csak a gyerekek számára.


Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/200832464616166615/

1.Tegyük változatossá az uzsonnát

Fontos lenne, hogy minden tápanyagból megkapják a megfelelő mennyiséget. Próbáljunk többféle ételt csomagolni kisebb mennyiségekben. Ne csak egyfélét vigyenek, a lényeg a változatosság. Hogyan tudjuk ezt elérni? Lehet már ti is találkoztatok ezzel a nagyon hasznos és hatékony  az ötlettel képmegosztó oldalakon. Vegyünk egy nagyobb ételest és osszuk szét több részre. Ezt csinálhatjuk úgy is, hogy kisebb dobozokat, tárolókat helyezünk bele úgy, hogy elférjenek benne. Természetesen ma már lehet ilyen rekeszes uzsonnás dobozokat is kapni, amelyek már eleve így vannak kialakítva. Az egyik kis dobozba tehetünk valami gabonafélét, pirítóst, a másikba zöldségeket és gyümölcsöket, a harmadikba akár valamilyen házi mártogatóst és végül ne feledkezzünk meg az apró örömökről sem. Meglephetjük a kicsiket kis csoki darabkákkal, amely ugye serkenti az agyműködését  (persze kevés mennyiségben senkinek nem árt meg) valamint kekszekkel, házi süteményekkel. Javaslom, hogy legyen mindig benne egy olyan étel, amelynek magasabb a tápértéke, vitaminban gazdag és elegendő energiát biztosít egész napra. Próbáljunk meg arra is figyelni, hogy ne mindig ugyanazt vigye. Igyekezzünk minden nap valami mást csomagolni neki és ne feledkezzünk meg a megfelelő folyadék bevitelről sem. A lehetőségek végtelenek, rengeteg módon variálhatunk. 

Forrás: https://www.google.hu/search?biw=1366&bih=662&tbm=isch&q=rekeszes+uzsonn%C3%A1s+doboz&sa=X&ved=0ahUKEwiI46SWpvzVAhXKtBoKHfnkA_UQhyYIIw#imgdii=dPq_NqcSk3T-qM:&imgrc=QTRAaQVp4n_nSM:

2.Tervezzünk előre, készítsük elő

Személy szerint nekem rengeteget segít, ha előre megtervezek valamit. Tervezhetünk egy héttel vagy hónappal előre is.Írjuk össze milyen alapanyagokat szeretnénk felhasználni és mit használtunk fel az elmúlt időszakban. Csoportosítsuk őket és próbáljunk meg ötletelni mit készítenénk szívesen, persze olyat, amit a gyermek is szeret és megeszik. Vásároljunk, szerezzük be a szükséges alapanyagokat és kezdhetjük is. Ha tudjuk, hogy reggel nem lesz elég időnk, akkor elkészíthetjük este is, de ha azt szeretnénk, hogy friss uzsonnát vigyen magával lurkó, akkor érdemes előkészíteni pár dolgot, hogy reggelre minden sokkal könnyebben menjen. 

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/81416705746604167/

3. Csináljuk együtt

A legegyszerűbb, ha mindent együtt csinálunk a gyerekekkel. A tervezéstől, a bevásárláson át az uzsonna elkészítéséig mindent. Kikérdezhetjük véleményét arról mit szeret és mit szeretne enni, hogyan sikerült az étel, mi hiányzik belőle. Nála jobban senki nem tudja, hogy mit szeretne. Közben megtanulja, hogyan állítsa össze és készítse el a megfelelő uzsonnát, így később már magától is menni fog neki.

Forrás: http://autodo.info/pages/k/kids-cooking-mess/


Remélem tetszett a bejegyzés és hasznos tanácsokkal láttalak el benneteket! Ha szeretnétek még hasonló  bejegyzéseket, kérlek jelezzétek! Legyen szép a napotok!
Adrienn


Erre a linkre kattintva, rengeteg variációból válogathatsz: https://www.whatlisacooks.com/blog/2015/3/22/a-year-of-lunches



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése