Oldalak

2016. december 20., kedd

DIY ajándék ötletek I. rész


Advent huszonnegyedik napja: Készíts ajándékot szeretteid számára!


Ajándékozni jó! Általában azért tesszük, hogy örömet szerezzünk a másiknak. Egy jól kiválasztott vagy gondosan elkészített meglepetés, az adott illető számára jelzi, hogy időt szántunk, gondoltunk rá és azt is mennyire vagyunk figyelmesek vele szemben.

Mivel már csak pár nap van karácsonyig, arra gondoltam, hogy ma gyorsan és könnyedén elkészíthető ajándék ötleteket hozok nektek, elsősorban a szebbik nemnek kedvezve. Szóval ha van olyan, akinek még sürgősen be kell szerezned valamit, inspirálódj bátran!

Fürdőbomba:


A  fürdőbomba egy kivalló ajándék, mindenki számára. Alapvetően három összetevőből áll: szódabikarbóna, étkezési keményítő, citromsav. Ezenkívül felturbózhatod olyan színekkel és illatokkal, amelyeket az adott illető (akinek szánod) kedvel. 

Almás, marcipános fürdőbomba


Ha az én fürdőbombámat szeretnéd elkészíteni, íme a recept:

2 ek szódabikarbóna
1,5 ek étkezési keményítő
1 ek citromsav
0,5 ek babaolaj
mandulaaroma
sült almás illóolaj 

A száraz összetevőket kimérjük, összekeverjük. Hozzáöntjük a babaolajat, majd ismét elkeverjük az összetevőket. Óvatosan a többi hozzávalót is hozzáadjuk, (vigyázz a folyékony összetevőkre, reakcióba léphetnek a szódabikarbónával, ezért gyorsan keverd el mielőtt pezsegni kezd) majd addig gyúrjuk, ameddig össze nem áll a kezünkben. Tetszőleges formába töltjük. Miután megszáradt, vegyük ki és már csomagolhatjuk is.


Szájfény


Rendkívül egyszerű az elkészítése és könnyen egyedivé varázsolhatod. Mindössze egy kanál kókuszolajra  és tetszőleges színű zsírkrétára lesz szükséged. Olvaszd meg a mikróban az olajat, majd az összetört zsírkrétát tedd bele, keverd el, töltsd tárolódobozba és várd meg amíg megdermed.



Egyénre szabott falinaptár


Az év vége közeledtével, hasznos ajándék lehet egy naptár. Szerkeszd meg a gépen vagy akár rajzolhatsz is egyet!




Remélem hasznos tippekkel szolgáltam számotokra! Holnapra további három ötlettel készülök. Köszönöm, hogy itt voltatok!
Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése