Oldalak

2016. december 19., hétfő

Készítsünk szaloncukrot!


Advent huszonharmadik napja: Készítsünk szaloncukrot!


Hazánkban az első szaloncukrokat kézzel készítették, majd szemenként becsomagolták. Mára már a csomagolást is gépek intézik. Magyarországon rendkívül népszerű, szinte csak nálunk díszíti a családok fáit. Mi lenne ha az idén, te készítenéd el ezt a karácsonyi édességet!

Miért jó, ha házilag készítesz szaloncukrot? Annyit csinálsz, amennyit szeretnél, olyan ízekben, amelyeket szeretsz, tudod mi van benne, végül olyan színű papírba csomagolod be, ami neked tetszik. Arról nem is beszélve, hogy a karácsonyfád is egyedivé varázsolhatod. Ha attól félsz, hogy elrontod , vagy nem úgy sikerül ahogyan szeretnéd, gondolj rá tapasztalatszerzésként! Valahol el kell kezdeni! Olyan receptet hoztam, amely nem bonyolult, és nem kell hozzá semmiféle profi, vagy speciális eszköz. Vágjunk bele!


Kókuszos szaloncukor


Hozzávalók:

100 g kókuszrésszelek
2 dl tejszín
cukor ízlés szerint ( én egy evőkanállal adtam hozzá)

Tegyük egy lábasba a hozzávalókat. Kezdjük el melegíteni, majd a forrástól számítva, főzzük addig amíg össze nem áll. Várjuk meg, hogy kihűljön, majd formáljuk.

Gőz fölött, olvasszuk meg a bevonásra szánt csoki egy részét. Miután megolvadt, vegyük le a tűzhelyről, majd keverjük hozzá a maradékot. Villa segítségével mártsuk bele a kókuszmasszát az olvadt csokiba, azután tegyük sütőpapírra és várjuk meg amíg megdermed.




















Látjátok nem is olyan bonyolult. Próbálkozzatok vele bátran, készítsetek különböző ízesítésűeket!
Köszönöm, hogy ma is megtiszteltetek a figyelmetekkel! Holnapra ajándék ötletekkel készülök nektek, ha gondoljátok nézzetek be. Köszönök mindent!
Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése