Oldalak

2017. szeptember 29., péntek

Őszi wellness nap


Mivel nyakunkon a hétvége, nem árt egy kicsit ellazulni és kipihenni a hét, vagyis inkább a hónap fáradalmait. Szeptember az iskolakezdés hónapja, ami nem csak a diákok számára lehet megterhelő. Ez az időszak számos stressz helyzetet eredményezhet, így nem árt egy kicsit ha jobban oda figyelünk magunkra. Lazítsunk egyet és használjuk fel az ősz adta kincseket!


Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/421508846358964107/


" Ép testben ép lélek". Hallottátok már ezt a mondást? Meg kell találnunk az egyensúlyt életünkben. Ugyan annyira fontos  a testünkre figyelni, mint a lelkünkre, ugyanis külsőnk kihat belsőnkre és ez fordítva is igaz lehet.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/355643701799934770/


Első tanácsom, hogy amikor elkezded ezt a wellness napot, ne csinálj semmit. De tényleg ne:) Ülj le vagy feküdj, ahogyan kényelmes. Csukd be a szemed, lazíts és meditálj egyet. Videómegosztó portálokon számos gyakorlatot és relaxációs zenét is találhattok, amik szerintem rendkívül hasznosak.  Természetesen ha jobban tudsz csendben lazítani, akkor csak pihenj így. A lényeg, hogy kikapcsoljunk és egy kicsit befelé figyeljünk.


Forrás: pinterest.com

Ha már kellőképpen ellazultunk, azt javaslom igyunk meg egy jó meleg gyógy teát, hogy még lazábbak legyünk. Miért jó teázni? Ha kíváncsi vagy, akkor katt IDE. Ebben a bejegyzésemben már olvashattatok erről a kellemes szokásról, alább pedig az évszak ihlette tea receptet is találhattok, ha gondoljátok próbáljátok ki. Persze ha nem szeretitek a teát, akkor igyatok valami számotokra kellemest.:) Kortyolgatás közben, akár egy jó könyvet is olvashatsz, hogy szellemed is tápláld. Nézz ki az ablakon és csodáld a gyönyörű őszi tájat, tévézz, rajzolj, énekelj, táncolj, csinálj olyan dolgokat, amelyeket szeretsz és kikapcsol.


Forrás: pnterest.com

Őszi tea recept

Hozzávalók: 
3 ek őrölt fahéj
3 ek szárított csipkebogyó
2 ek szárított gyömbér
1ek kardamon
1ek cikória
1 ek csillag ánizs
1 ek szegfűszeg

Keverjük össze a fűszereket és helyezzük őket egy jól záródó befőttes üvegbe. Amikor teázni szeretnénk, tegyünk két kiskanál fűszerkeveréket egy szűrőbe és asztassuk vízbe. Ízlés szerint készítsük, ízesítsük. 


Ha már eleget foglalkoztunk a lelkünk és szellemünk felfrissülésével, akkor ideje egy kicsit a testünkkel is foglalkozni. Egy kis mozgás sosem árt! A szakértők napi 30 perc rendszeres mozgást javasolnak. Jót tesz az egészségednek, stressz levezető és nem utolsó sorban kellemes érzéssel fogsz belenézni a tükörbe gyakori edzések után. Menj el futni vagy csak sétálj egyet, válassz olyan mozgásformát, amilyet szeretsz.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/296393219208794708/


Egy jó edzés után egy hűvös őszi napon, mi lehetne jobb egy jó fürdőnél? Engedjük tele a kádat, majd merüljünk el a habok között. Maradjunk ameddig jól esik. A fürdő után pedig ne feledkezz meg bőröd ápolásáról sem, amelyre kiválóan alkalmas a Friss! Őszi nyalánkság testápoló olaj. 

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/553168766711672483/


Remélem jól telik majd a napotok! Köszönöm, hogy ma is itt voltatok velem és elolvastátok a bejegyzésem! Legközelebb részletesebben olvashattok az őszi bőrápolásról is, ha kíváncsiak vagytok rá, várlak vissza titeket szeretettel. 
Üdv: Adrienn



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése