Oldalak

2018. június 26., kedd

Étkezz tudatosan: A levendula | LifeStyle-Art

Van egy virág, ami nem csak gyönyörű, de a gyógyhatása vitathatatlan. A június kerteket lilára festő levendula, a testet és a lelket is egyaránt gyógyítja.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/ATtTJ27hPiY8Zv502pVuRm_PJnAVGIm9QfltefgV0rp9fZe7PUiichs/


Változatos módon felhasználható növény. Fűszerként is kiválóan alkalmas és a lakás díszeként szintén pompásan mutat. Illatáról pedig ne is beszéljünk. A belőle készült illóolajat bátran alkalmazhatjuk stressz és alvászavarok esetén. Egy jó kis melegvizes fürdő pedig minden évszakban segít ellazulni, pláne ha ilyen finom aromák járják át a fürdőszobát. Ráadásul a néphit szerint távol tartja az ártó szellemeket. 

Miért érdemes levendulát fogyasztani?

A levendula linalil-acetát tartalmaz. Hatásos görcsoldó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású. Teáját is nyugodtan fogyasszuk! Fokozza az epeműködést, emésztési zavarok ellen is alkalmazhatjuk. Meghűléses betegségek ellen  szintén felhasználható.

Külsőleg alkalmazva tökéletesen alkalmas csípések kezelésére, valamint hajöblítőként a korpás fejbőrre. A kozmetikai ipar is kedveli a levendulát.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/206532332895765542/



Hogyan tároljuk?

A legjobb módja annak, hogy a levendulát tároljuk, ha a virágot kiszárítjuk. Így tudjuk a legmegfelelőbben felhasználni, ráadásul egész évben élvezhetjük a gyógynövény adta lehetőségeket.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/309974386838479946/


Recept ötlet

Zabkeksz levendulával

Hozzávalók:



1 csésze zabliszt
1 csésze  zab
2-3 evőkanál édeskömény
2-3 evőkanál levendula
1 teáskanál sütőpor 
1/2 teáskanál tengeri sót
1 teáskanál őrölt kardamon 
1/3 csésze nádcukor (stevia)
1/2 csésze kókuszolaj
1/2 csésze kókusztej 

1. Keverjük össze a hozzávalókat.
2. Készítsünk kis gömbformákat a tésztából.
3. Csomagoljuk be őket fóliába, majd 15 percre mehetnek a hűtőbe, közbe melegítsük elő a sütőt.
4. Lisztezzük ki a tepsit, majd körülbelül 10 percig süssük a kekszeket, amíg aranybarnák nem lesznek.

Jó étvágyat!

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/440930619761204089/


Nagyon köszönöm, hogy ma is velem tartottatok! Legközelebb is várlak vissza titeket! Legyen szép napotok! Minden jót!
Üdv: Adrienn

Addig is találkozzunk facebookon és instagramon!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése