Oldalak

2018. július 24., kedd

Étkezz tudatosan: A görögdinnye | LifeStyle-Art

A nyár slágere egyértelműen a görögdinnye. Az édes zamatú növény amellett, hogy a kánikulában az egyik legjobb frissítő, számtalan jótékony hatással bír.


Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/162692605268892373/


Tele van vitaminokkal és ásványianyagokkal. Tartalmaz A-, B1-, B3-, B6- és C-vitamint is, emellett káliumot, szelént, folsavat valamint likopint.

Miért érdemes fogyasztani?

Gyulladás csökkentő, ezenkívül segíthet megelőzni különböző szív és rákos megbetegedések kialakulását. A legjobb választás egy forró napon, ugyanis 90%-ban vizet tartalmaz, így pótolja az elveszett folyadékot és még frissít is. Kitűnő méregtelenítő, jótékonyan hat az anyagcserére és a fogyókúrázóknak is jó barátja. Bőrünk is megszépül tőle.

Tárolás, felhasználás

Frissen fogyasztva a legfinomabb és nassolni valónak is jó választás. A görögdinnyéből akár befőttet is készíthetünk vagy lefagyaszthatjuk, így a nyár ízét élvezhetjük télen is. Lehet saláták és desszertek alapanyaga, hűsítő italok is készülhetnek belőle.


Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/AbGZ6UHZkvok-t6NXv1SewK-i1uKWN8NlHYrYfnlQ48d-Rb2QbTsKJc/



  Recept ötlet

Görögdinnye sorbet

Hozzávalók:


3 bögre felkockázott, kimagozott görögdinnye
1 bögre görög joghurt 
1 db banán 

1. Turmixoljuk össze a hozzávalókat.
2. Öntsük a masszát egy tálba, majd tegyük a fagyasztóba.
3. Körülbelül 3 óra elteltével, akár már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!


Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/72690981469135771/



Nagyon köszönöm, hogy ma is velem tartottatok! Legközelebb is várlak vissza titeket! Legyen szép napotok! Minden jót!

Üdv: Adrienn

Addig is találkozzunk facebookon és instagramon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése