Oldalak

2017. november 24., péntek

Hálaadás

Észak-Amerikában tegnap volt hálaadás. Ezen a napon a hagyományok szerint, az őszi betakarítás után, hálát adnak Istennek a termésért. Mivel ez 50. bejegyzésem a blogon, arra gondoltam, hogy ma ez a téma lenne a legmegfelelőbb, ugyanis rengeteg dologért lehetünk hálásak az életünkben.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/153403931038323284/


Egy kis történelem

Az Egyesült Államokban, minden november negyedik csütörtökén, megtartják a hálaadás ünnepét. 
Az első hálaadást 1961-ben ünnepelték. Az európai vallásüldözés elől menekülő telepesek, a Mayflower fedélzetén érkeztek Plymouth-hoz, Amerikába. Az ottani wampanoag indián törzs segített nekik alkalmazkodni az új környezethez. Megtanították őket, többek között a kukoricatermesztésre és a juharszirup kinyerésére is. A következő évben bőséges volt a termés, ezért a telepesek az indiánokkal együtt, hatalmas ünnepséget rendeztek. Innen ered a hálaadás története.
Hivatalosan 1789-ben lett nemzeti ünnep Amerikában. A karácsony mellett, a másik legnagyobb családi ünnepnek számít ott. Rendszerint pulyka kerül az ünnepi asztalra, mellé krumplipürével és áfonyaszósszal. Desszertnek pedig, gyakran szolgálnak fel sütőtök pitét.
Érdekesség, hogy a hálaadást követő napon, pénteken, hatalmas leárazások vannak a boltokban. Ez a black friday. A kifejezés ismerős lehet, ugyanis hazánkban is számtalan ilyen akció van az üzletekben.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/401875966720218203/


Légy hálás!

Nálunk nincs ilyen ünnep, mégis azt mondom, hogy tartsunk ma mi is egy ilyen hála napot. Ülj le, és gondold át mik azok a dolgok az életedben, amiért hálás vagy! Ne légy negatív, ne gondolj rossz dolgokra! Én írtam egy listát, ha gondolod  te is tedd ezt. Hidd el, hogy jót fog tenni!

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/43417583885312478/


Te miért vagy hálás? Ha gondolod, akkor oszd meg velünk bátran! Remélem tetszett a mai téma! Ha még több érdekességre vágysz, akkor kérlek látogasd meg a blog facebook oldalát is. Hálás lennék érte! Köszönöm, hogy itt voltatok! Szép napot!
Üdv: Adrienn:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése