Oldalak

2017. november 3., péntek

Szürke november- 5 tipp, hogyan tegyük színesebbé az ősz utolsó hónapját

Gyakran hallom ezt a kifejezést, hogy szürke november. Általában az időjárásra értik, hiszen a hónapra jellemző a csapadékos, borult idő. A nappalok hossza is megváltozik (többek között az óraátállítás miatt is), kevesebb a fény. A gyönyörű színekben pompázó fák is lehullajtják utolsó leveleiket. Az emberek előszeretettel viselnek sötétebb színeket ebben az időszakban. Hangulatunk is borúsabbá válik. Tegyük együtt színesebbé a szürke novembert. Hoztam nektek öt tippet, aminek segítségével izgalmasabbá tehetitek ezt a hónapot.

1. Dekorálj!

Mivel az időnk nagy részét ilyenkor a lakásunk melegébe töltjük, ezért tegyük színesebbé, otthonosabbá környezetünk, így hangulatunk is pozitív irányba terelhetjük. Még nincs késő őszi dekorációkat készíteni, hiszen még van egy hónap ebből az évszakból! De ha már nagyon karácsonyi lázban égsz, akkor öltöztesd ünnepi díszbe otthonod. Az ősz kincsei közül pedig sok mindent fel tudsz használni, vagy átalakítani a téli dekorációhoz is.  Egy szép fényfüzér, vagy egy illatos gyertya fénye is sokat javíthat a hangulatodon. A lényeg, hogy olyan környezetet alakíts ki magadnak, ahol jól érzed magad!

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/740912576169189378/


2. Öltözz színesbe!

Az emberek többsége hajlamos ilyenkor sötét, komor színekbe, az időjáráshoz öltözni. Nem kell beállni a sorba! Viselj vidám színeket, meglátod  a hangulatod is jobb lesz. Idén ősszel még a divat is melletted áll, és  színesebb öltözködésre ösztönöz. Kíváncsi  vagy a 2017-es őszi szezon legdivatosabb színeire? Ha igen, akkor kattints ide.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/144185625550426634/

3. Hallgass vidám zenéket!

A zene is befolyásolhatja hangulatunk. Segíthet felpörögni, vagy ellazulni. Állítsd össze egy lejátszási listát kedvenc zenéidből! Hallgasd otthon, útközben, meglátod a kedved is jobb lesz.  

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/202310208242052940/

4. Egyél vitaminokat!

A hidegebb hónapokban kevesebb a napfény, ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk D-vitamint állítson elő. Az influenza szezon is hamarosan kezdetét veszi, így C-vitaminra is szükségünk lesz.  A vitamin hiány is okozhat rossz hangulatot, és mivel a testednek is szüksége van rájuk, ezért azt javaslom, hogy szedd őket bátran! Ilyenkor nehezebben jutunk hozzá zöldségekhez és gyümölcsökhöz, ezért keresd a szezonálisokat, amik ugyancsak kitűnő vitamin források. Ide kattintva a sütőtökről olvashatsz, amiben A, B és C-vitamint is találsz, plusz egy recept is vár, hogy kipróbáld.

5. Pipáld ki az utolsó pontokat az őszi bakancslistádról!

Még mindig van egy hónap, hogy kipipáld az utolsó pontokat. Ha nincs bakancslistád az őszre, akkor még ahhoz sincs késő, hogy írj egyet. Miért jó bakancslistát írni? Ha ide kattintasz, akkor megtudod, és az enyémet is elolvashatod. Szerezz élményeket, éld az életed!

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/552394710536607965/

Köszönöm, hogy ma is itt voltál! Remélem hasznos tanácsokkal tudtam szolgálni, hogy színesebbé tudd tenni a novembert! Ha kíváncsi vagy, hogy állok a bakancslistával, a blog facebook oldalán találtok bejegyzéseket ezzel kapcsolatban. Szép napot!
Üdv: Adrienn


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése