Oldalak

2017. december 22., péntek

Étkezz tudatosan III. rész: "Karácsonyi fűszerek"

Közeledik a karácsony! Hamarosan minden otthonban, telis-tele lesz az asztal mindenféle finomsággal. Azonban az ünnepek alatt, hajlamosabbak vagyunk többet enni, a diétákat félre tenni. Ha nem akarod kikészíteni a gyomrod, vagy nem szeretnél plusz kilókra szert tenni a szeretet ünnepe alatt, akkor figyelj oda, mert nem lehetetlen, de elég nehéz feladat! Vannak olyan karácsonyi ételek, amelyek pozitív hatással lehetnek az egészségi állapotodra. Többek között ilyen a mézeskalács is. Igen, jól olvastad!(: A mézeskalács tele van olyan fűszerekkel, melyek rendkívül kedvezően hatnak szervezetedre, segítik az emésztést, de gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy itt is a mérsékletesség a kulcs mindenhez. 

Fahéj, gyömbér, szegfűszeg. Neked is a karácsony jutott élősszőr eszedbe, ezekről a fűszerekről? Nézzük meg, milyen pozitív hatással vannak a szervezetedre!

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/193795590195542381/

Fahéj

A  fahéj, sokak által kedvelt fűszer. Segíti az emésztést, kiváló puffadás ellen, gyorsítja az anyagcserét, így diétázók is fogyaszthatják bátran. Immunerősítő hatása mellett, a bőrre is jótékonyan hat, de az ízületi gyulladások ellen is használható. Ezeken kívül pedig, a koleszterint is csökkenti, valamint enyhe fájdalomcsillapító hatása is ismert.

Tipp: Főzzünk finom fahéj teát!

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/126382333266882137/
Gyömbér

A gyömbér frissen és őrölve is kiváló választás. Tele van vitaminokkal. A-, B-, C- és E-vitaminokat, magnéziumot, káliumot és vasat tartalmaz. Emésztés segítő, gyulladás csökkentő, immunrendszer erősítő. Leforralva inhalálásra is alkalmas.

Szegfűszeg

A szegfűszeg is kiválóan alkalmas, emésztési panaszok ellen. Alkalmazhatjuk még megfázásra, enyhíti a torokfájást és a száraz köhögést, még a a leheletet is frissíti. Gyulladáscsökkentő hatású, fogfájásra is használhatjuk.

Tipp: A szegfűszeg olaj is rengeteg mindenre nyújt megoldást. Arcpírra és egyéb bőrproblémákra, hányingerre és émelygésre is.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/289848926009317354/


Az étkezz tudatosan cikksorozat, a következő hónapban is folytatódik! Ha van olyan téma, amiről szívesen olvasnál, akkor írd meg nekem! 
Köszönöm, hogy itt voltatok! Legyen szép a napotok!
Üdv: Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése