Oldalak

2017. december 15., péntek

Járjuk körbe a világot: Tradicionális karácsonyi édességek

Minden nemzetnek megvan a maga kultúrája, hagyománya. Bárhol járunk a világban, karácsonykor mégis  mindenhol a szeretetet ünneplik, csak éppen más módon. A nagy lakomák is elengedhetetlen részei az ünnepeknek, de pont úgy, ahogy a különböző nemzetek konyhái is eltérnek, az is országonként változik, hogy mi kerül az ünnepi asztalra. A fő étkezést pedig ilyenkor a desszert zárja. Nézzük meg együtt, milyen édességeket fogyasztanak a szeretet ünnepén az emberek, szerte a világban!


Nagy-Britannia - Karácsonyi puding, Gyümölcs zselé, Mini piték


Az angoloknál, karácsony első napján kerül sor a nagy ünnepi lakomára. A fő attrakció ilyenkor a sült pulyka, ami után jöhet a desszert. Kedvelt sütemény náluk a karácsonyi puding, de ez nem olyan, mint a nálunk megszokott, sokkal inkább egy torta, amiben gyümölcsöket és rumot is találunk. Szoktak még ilyenkor mini pitéket enni, amiket általában aszalt gyümölcsökkel töltenek, muffin sütőbe sütik őket. Népszerű még itt a gyümölcs zselé is.


Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/133559945174968744/

Ausztria- Sacher torta

Az osztrákok egyik legnépszerűbb desszertje, a sacher torta. Így nem meglepő, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen kelléke. Csokoládés piskótából készül, a rétegek között pedig sárgabaracklekvárt találunk. Az egész torta, csokoládé öntettel van bevonva.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/394416879859595650/

Dánia- Risalamande

A risalamande, egy dán desszert. Ünnepekkor, előszeretettel tálalják. A tejberizshez hasonló, tejből és rizsből készül, de cseresznyét is tesznek hozzá.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/413134965802806054/


Dél-Afrika- Malva puding

Dél-Afrika egyik legismertebb desszertje, a malva puding. Ezt az édességet nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom is, de amilyen ízletes, olyan sok kalóriát is tartalmaz. 

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/128493395596294895/


Franciaország- Buche de noel

A buche de noel, egy igazi klasszikus, karácsonyi desszert Franciaországban. A magyarul, fatörzs tortának nevezett édesség, egy piskótatekercs, csokoládékrémmel bevonva. Általában úgy készítik el, hogy külső megjelenése hasonlítson a fa  törzsére. Elég látványos sütemény, ami jól mutat az ünnepi asztalon.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/1970393567051484/


Remélem tetszett nektek a mai téma! Legközelebb, ismét öt nemzet desszertjét hozom majd nektek. Szeretettel várlak vissza bennetek! Köszönöm, hogy itt voltatok! 
Üdv: Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése