Oldalak

2017. december 12., kedd

Öt hazai karácsonyi vásár, amit érdemes megtekinteni

December közeledtével, az adventi vásárok is megnyitják kapuikat. Meghitt hangulat, a fények játéka, mézeskalács és a forralt bor illata csábítja a látogatókat. Kevés olyan település van, itthon is, ahol nem készülnének valamivel az ünnepekre. Szóval, ha még nem fogott el a karácsonyi láz, akkor érdemes kilátogatni egy adventi vásárba. Garantáltan ráhangolódsz az ünnepekre! Nézzünk meg együtt, öt olyan hazai karácsonyi vásárt, amit érdemes meglátogatni:



1. Budapest- Adventi vásár a Vörösmarty téren

A budapesti adventi vásárt, már évek óta Európa egyik legszebb vásáraként tartják számon. Az idei évben, az idelátogatók már november 10. óta, egészen december végéig élvezhetik a karácsonyi fergeteget, a kontinens leghosszabb ideig tartó vásárában. Színes szabadtéri programokkal, a gyerekeknek  játszóházzal, kézműves termékekkel, étel és ital különlegességekkel készültek a szervezők ebben az évben. Tematikus gasztrohetekkel is csábítják a vendégeket, ahol többek között meg lehet kóstolni a hanuka ízeit is.

Forrás: http://budapest.varosom.hu/programok/kiallitas-vasar/Budapesti-Karacsonyi-Vasar-1.html



2. Advent Óbudán

Az ország egyik leghangulatosabb adventi vására. Csak pozitív dolgokat lehet róla hallani. Olyan, mintha egy mesevilágban járnánk, minden megvan benne, ami egy adventi vásárban meg kell, hogy legyen. Családias hangulat, korcsolyapálya, kézműves vásár, ötletes dekoráció. A városháza ablakait, adventi naptárrá alakították, az adományfa pedig, nem csak egy kreatív dísz, de jótékony célt is szolgál. Lehet itt jókat enni és inni is, mind ezt baráti áron. Mindenképp látogassatok el ide, mert megéri!

Forrás: http://budapest.varosom.hu/programok/kiallitas-vasar/Budapesti-Karacsonyi-Vasar-1.html


3. Eger advent

A  csodálatos barokk környezetben, a gyönyörűen kivilágított Dobó téren várja az ide látogatókat, az egri adventi vásár. A város célja, hogy az egri karácsonyi vásár, Európa egyik leghíresebbe legyen, és őszintén, szerintem erre meg is van az esély. Jó látni, hogy az egész település összefogott, a cél elérése érdekében. A Dobó tér közelében lévő üzletek és éttermek kirakatát, az egri advent logója díszíti, a város pedig kékeslila fényben úszik. A tér közepét egy hatalmas fénygömb ékesíti, ami az elmúlt napokban, egy amerikai magazinba is bekerült. A hagyományos kézműves árusokon kívül, találunk itt jégkorcsolya pályát, és a kivilágított Eger felirattal is fotózkodhatunk. A gyerekek számára, a városháza üvegtermébe, kialakították a jégpalotát, ahol számos program várja a kicsiket, többek között mesefilm vetítés, régi diavetítőről. Aki jótékonykodni szeretne, az vegyen egy Eger advent bögrét, ezáltal segíthet a helyi családokon!



4. Debreceni adventi vásár

A debreceni karácsonyi vásárba is megéri elmenni, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is fergetegesre sikerült. A hangulat, itt is kitűnő és meghitt. Közös adventi filmes délutánok, szabadtéri programok, kézműves vásár és egy 30 m-es óriáskerék is várja, az idelátogató vendégeket. Ha itt jártok, mindenképp üljetek fel rá, hiszen az élmény magáért beszél, és egy kör ára sem túl borsos. Az ételek kínálata is változatos, és az emberek is nagyon barátságosak.

Forrás: https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2017/12/03/unnepelyes-adventi-gyertyagyujtas-debrecenben/


5. Szentendrei adventi vásár

A Duna partján található településnek, már magában megvan a különleges varázsa. Advent idején pedig olyan, mintha egy téli csodaországban járnánk, amit a Visegrádi-hegység is körülvesz. A történelmi belvárosban, művészeti programokkal, kiállításokkal, hétvégenként pedig fényfestéssel készülnek. Vásárolni a helyi termelőktől és kézművesektől lehet, a vásárrá alakított sétáló utcában. 

Forrás: https://szentendre.hu/advent-szentendren-2017/


Látjátok! Nem kell ahhoz messzire menni, hogy egy jó hangulatú adventi vásárba találjuk magunkat. Hazánkban is akad számos, magas színvonalú  karácsonyi vásár, és közöttük egy csomót még meg sem említettem. Nektek van kedvenc hazai karácsonyi vásárotok?
Remélem tetszett a mai téma! Köszönöm, hogy itt voltatok! Legyen szép a napotok!
Üdv: Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése