Oldalak

2017. december 8., péntek

TOP 5 kedvenc külföldi karácsonyi album

Szálló mézeskalács illat a levegőben, lobogó tűz a kandallóban, ünnepi fények és a persze a karácsonyi dalok, amik mind hozzá járulnak az ünnepi hangulathoz, segítenek a karácsonyra hangolódni. Rengeteg szebbnél szebb ilyen dal létezik, így napokig tudnám sorolni a kedvenceimet, ezért arra gondoltam, hogy inkább albumokat hozok nektek. Íme a lista:


1. Mariah Cary- Merry Christma



Forrás: https://velvet.hu/gumicukor/2014/12/18/mariah_carey_merry_christmas/

Szerintem sokan számítottatok rá, hogy felkerül a listára. A legtöbb embernek, ha karácsonyi dalokról van szó, talán az All I want for christmas is you jut eszébe élősszőr. Nevezhetnénk őt akár a karácsonyi dalok királynőjének is, ugyanis a Merry Christmas, minden idők legsikeresebb karácsonyi albuma, ami 1994. november 1-én jelent meg. Később 2005-ben újra kiadták. Stílusát tekintve, elsősorban pop és R&B dalokat találunk a lemezen. Olyan klasszikusokat is feldolgozott, mint a Silent Night vagy  a Santa Claus Is Coming Town, de érdemes meghallgatni a God Rest Ye Merry Gentlemen című dalt is, amely akusztikus verzióban került fel az albumra. Az énekesnő igyekezett megtartani a dalok eredeti hangulatát, de saját stílusára próbálta s számokat formálni. Szerintem sikerült neki. Ide kattintva, meghallgathatod az albumot is.


2. Arianna Grande- Christmas Kisses és a Christmas & Chill



Forrás: http://www.magyar-dalszoveg.hu/eloado-a/ariana-grande
Aki ismer az tudja, hogy nagyon kedvelem Ariana Grande stílusát,hangját, zenéjét és persze őt magát is. Az amerikai énekesnő első karácsonyi albuma, a Chritmas Kisses, 2013-ban jelent meg, de már előtte hallhatunk tőle különböző karácsonyi dalok feldolgozását. A lemezen négy szám található, többek között a Wahm slágere, a Last Christmas feldolgozása, de az én nagy kedvencem a Love Is Everything is. A  Japán kiadás egy évvel később jelent meg, ezen pedig találhatunk egy új számot, aminek a Santa Tell Me a címe. Az utóbbi dalhoz egy videoklip is készült, amit ide kattintva megnézhetsz, az albumot pedig itt tudod meghallgatni. 
Ariana masodik karácsonyi albuma 2015-ben jelent meg, Christmas & Chill címmel. Az előző lemezhez hasonlóan, ezen is R&B, valamint soul hangzású számokat találunk, az énekesnő saját stílusával megspékelve. Amiben viszont nagyban különbözik a másik albumtól, hogy hat olyan dal van rajta, ami nem feldolgozás, hanem saját szerzemény. Szerintem elég egyedire sikerült ez az album. A kedvenc számom róla a Winter Things és a Not Just on Christmas. Ha ezek után pedig te is meghallgatnád, ide kattintva megtudod tenni.

3. Michael Bublé- Christmas


Forrás: https://www.discogs.com/Michael-Bubl%C3%A9-Christmas/master/385504
Michael Bubé is azon énekesek közé tartozik, akik szeretik a karácsonyt. Mindezt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy már több ünnepi témájú albumot is kiadott. Szinte minden évben tart egy karácsonyi showt, ahol előszeretettel adja elő ezeket a dalokat, más ismertebb  zenészekkel együtt, egyedi hangja pedig még hangulatosabbá varázsolja a karácsonyi dallamokat. A Christmas, Bublé második karácsonyi lemeze, amit 2011-ben adott ki. Számos klasszikust találunk a korongon, ezen kívül helyet kapott még néhány duett is, mint a Feliz Navidad, amit a mexikói énekesnővel Thalíával ad elő közösen. Mindenkinek ajánlom, de elsősorban azoknak, akik szeretik a dzsesszes hangzást. Az albumot pedig itt tudod meghallgatni.

4. Frank Sinatra- Christmas Songs


Forrás: https://www.discogs.com/Frank-Sinatra-The-Christmas-Album/release/3779364

Akit az előző dalok hallatán nem kapott el a karácsonyi láz, az Frank Sinatra dalai után garantáltan ünnepi hangulatba kerül. Igazi klasszikus dzsessz hangzás, tradicionális karácsonyi dalok, mindez egy legenda előadásában. Sinatra karácsonyi albuma 1948-ban jelent meg, és azóta is minden évben játsszák dalait. Ide kattintva te is meghallgathatod.

5. Pentatonix- A Pentatonix Christmas


Forrás: https://itunes.apple.com/us/album/a-pentatonix-christmas/id1166722990
A Pentatonix egy öttagú, tehetséges fiatalokból álló acapella-csoport. Ők is már több karácsonyi albumot adtak ki. A második ilyen korong, a Pentatonix Cristmas. A lemezen található dalok különlegességét az adja, hogy az összes szám acapella stílusban van feldolgozva, mindez pedig egy pluszt ad a karácsonyi zenéknek. Ha kíváncsi vagy a Pentatonix albumára, akkor kattints ide.


Remélem tetszett ez a bejegyzés, és kedvet kaptatok karácsonyi dalokat hallgatni! Legközelebb a magyar kedvenceimről olvashattok.Nektek van kedvenc ünnepi albumotok? Köszönöm, hogy itt voltatok! Szép napot!
Üdv: Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése