Oldalak

2018. január 7., vasárnap

Itt a farsang, áll a bál! LifeStyle-Art


Épp, hogy véget ért a karácsony, máris kezdetét veszi egy újabb időszak. A farsang vízkereszttől, hamvazószerdáig tart, ami idén február 14-re esik.

Forrás: http://felegyhazikozlony.eu/sa_hirek/i_program_7/i_itt_a_farsang_alljon_a_bal_7174/t_Itt%20a%20farsang,%20%C3%A1ll(jon)%20a%20B%C3%81L!/index.html

A farsang a nagy mulatságok, bálok időszaka. Ilyenkor jellemzően, világszerte karneválokat rendeznek (Rió, Velence).  Nálunk pedig a leghíresebb esemény, amellyel ilyenkor a telet búcsúztassuk, a mohácsi busójárás.



Az időszak legvégén tartják a legnagyobb mulatságokat, ugyanis ezután következik, a 40 napos nagyböjt. Böjt idején tilos a vigasság, ezért az esküvőket is igyekeztek még farsang alatt megtartani.



A báli időszak alatt szeretnélek titeket, hétről hétre meglepni egy farsangi témájú bejegyzéssel! Ezeket ajánlom majd: gyerekeknek, anyukáknak, apukáknak, tanároknak, bálba készülőknek, fánk kedvelőknek és mindenkinek, akit érdekel ez a téma! Hozok jelmezötleteket, reform fánk recepteket és sok más érdekességet. 
Köszönöm, hogy itt voltatok!
Üdv: Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése