Oldalak

2018. június 19., kedd

Júniusi szabadtéri programajánló 2018 | LifeStyle-Art

A nyár, a fesztiválok időszaka. A szabadtéri rendezvények kínálata igen magas. Szinte minden napra jut egy, így a választás is meglehetősen nehéz. Tudom, hogy már csak pár nap van ebből a hónapból, de a vakáció kezdetének a tiszteletére, hoztam egy kis programajánlót.

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/305681893430825427/


Múzeumok éjszakája

Először szeretném megemlíteni a Múzeumok éjszakáját, amelyet évről évre, a nyári napforduló ünnepén rendeznek meg. A múzeumok országszerte várják programjaikkal az oda látogatókat. IDE kattintva pedig  még többet megtudhatsz az eseményről.


.
Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-muzeumok-ejszakaja.html

Szent Iván-éji múlatságok

Ha már megemlítettük a nyári napfordulót, akkor beszéljünk egy kicsit Szent Iván-éjről is, mivel a két esemény szorosan kapcsolódik egymáshoz. A június 23-áról 24-ére virradó éjszakán ünnepelték a régiek világszerte a legmelegebb időszak kezdetét. Hazánkban is számos hagyomány alakult ki, az év leghosszabb  napjához vonatkozóan. Ajánlom figyelmetekbe a Füzéri várban tartandó, Szent Iván-éji vigasságok című rendezvényt, amiről ITT olvashattok. Balatonszentgyörgyön pedig a régi szokásokat újjáélesztve, kipróbálhatjátok a tűzugrást. Színház rajongóknak pedig irány Gyula!

Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-szent-ivan-ej-visegrad.html


Tihanyi levendula fesztivál és levendula hetek

Június 15. és július 1. között kerül megrendezésre, a XIV. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek. Te is szereted a levendula illatát? Képzeld, 1500 ft-ért vehetsz egy szatyrot, amelyet annyi lila virággal tölthetsz meg, amennyivel csak szeretnél. Az utolsó héten pedig  számos kézműves terméket is megismerhetsz és kipróbálhatsz,  de már a mesebeli látvány miatt is érdemes leutazni a helyszínre.

Forrás: https://www.agraroldal.hu/levendulafesztival.html


Ki merre megy a hétvégén? Tudtok valami jó kis programot, amit ebben a hónapban rendeznek?


Köszönöm, hogy itt voltatok! Legyen szép napotok!
Üdv: Adrienn



Addig is találkozzunk facebookon és instagramon!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése